Salades zijn tijdens warme dagen een dankbare maaltijd. Lekker licht en fris, maar voedzaam en vol vitaminen. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo maakte ik onlangs al de Sperziebonensalade en de Watermeloensalade van Francesca kookt. Aangezien we nu bijna een week met hoge temperaturen zitten, ben ik een beetje gaan experimenteren. Ik ging aan de slag met een Bietensalade met feta en spinazie.
Bietensalade met feta en spinazie
De frisse en knapperige spinaziebladeren zijn een heerlijke toevoeging en de crunch van de pompoenpitten maken het helemaal af. Door de aardappel wordt hij iets zwaarder en meer een maaltijdsalade. Maar deze salade misstaat ook niet als bijgerecht voor een BBQ. Of serveer hem eens naast een lekker vleesgerecht uit de oven. Laat dan de aardappeltjes achterwegen om het geheel niet te zwaar te maken. Maak deze zomer de salade eens en vertel me wat je er van vond!


Bietensalade met feta en spinazie
Ingrediënten
- bakboter
- 450 gr aardappels voorgekookt en in blokjes
- 2 tl komijndjinten
- peper
- zout
- 4 bieten voorgekookt en in blokjes
- 300 gr feta in blokjes
- 100 gr babyspinazie
- 2 el pompoenpitten
Instructies
- Verhit een koekenpan met wat boter en bak de aardappelblokjes in zo’n 8-10 minuten goudbruin. Bak de laatste 2 minuten de komijndjinten mee en breng je het op smaak met peper en zout.
- Meng de bietjes in een grote kom met de spinaziebladeren en de blokjes feta.
- Voeg de aardappels toe.
- Bestrooi de bordjes op het laatst met de pompoenpitten.
Notities
MUZIEKTIP!
Dit zijn toch wel de dagen om keihard te genieten van het mooi weer. En ondanks dat het plakkerig warm is, ’s avonds genieten we extra om straks weer tegen de sombere dagen te kunnen. Met een goed glas rosé, deze salade en Jamie Cullum op de speaker gaat dat helemaal goed komen.