DeedyLicious onderneemt – van loondienst naar zzp’er

2.7K

Het was vroeg in de ochtend van 1 mei 2017 toen ik mijn nog slaperige ogen opendeed, maar direct wakker schoot. Met een gevoel van vrijheid stond ik op, die eerste dag van mei; de dag van de arbeid. Een dag waar ik normaal gesproken niet heel veel aandacht aan schonk, maar dit jaar was dat wel een heel ander verhaal. Die dag stond ik namelijk op als ondernemer; ik ga het zelf doen!

Durf ik dat wel?

Nooit had ik gedacht dat ik het zou durven om mijn eigen bedrijf te starten. Maar na mijn hele werkzame carrière in loondienst te hebben gewerkt, ben ik er langzaam naartoe gegroeid. De afgelopen jaren heb ik veelal bij bedrijven als grafisch vormgever gewerkt en had ik daarnaast ook toffe klussen die ik op mijn vrije dagen uitoefende. Het aantal opdrachten groeide, maar de tijd die ik er voor had helaas niet. Ik moest dan ook te vaak ‘nee’ verkopen op hele gave opdrachten. De laatste jaren kon ik mijn creativiteit steeds minder in mijn baan kwijt en in een achterkamertje in mijn hoofd begon de vraag te ontstaan hoe het zou zijn als ik meer voor mezelf zou kunnen gaan werken. Maar durven? Nee toch, dat zou ik toch niet kunnen?

Niet denken, maar doen: DeedyLicious onderneemt!

Nadat ik door een reorganisatie mijn baan kwijtraakte, voelde het niet meer goed om op zoek te gaan naar een andere baan. Nee, ik wilde dat plannetje in mijn hoofd ruimte geven. Het gewoon gaan proberen. Want wat is er leuker dan alleen maar dingen te doen die je echt heel tof vindt? En de belangrijkere vraag was nog wel; what’s to lose? De afgelopen jaren heb ik mogen ontdekken waar mijn kracht ligt en heb ondervonden dat er vraag is naar mijn werkzaamheden als vormgever, maar ook op het gebied van fotografie en videoproducties. Supergaaf dat de connecties die ik in alle jaren heb opgebouwd, nu ook op zakelijk vlak een toevoeging zijn. En ook dat er steeds meer leuke klanten bij komen.

DeedyLicious onderneemt deel 1 | www.deedylicious.nl

Maar wat doe je dan?

Mensen die mij kennen en al met mij hebben gewerkt weten dat ik een plaatjesdenker ben. Wanneer ik iets wil uitleggen kan ik dat het beste visueel maken. Beter nog dan in woorden. En zo werk ik ook; ik gebruik beeld om het verhaal van de klant te vertellen. Of dit middels vormgeving, fotografie of een filmpje is, dat maakt mij niet uit. Ik hou ervan een verhaal visueel over te brengen en het zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

‘Oh kom er eens kijken’

Ik vind het leuk om jullie zo nu en dan te laten zien waar ik allemaal mee bezig ben, omdat ik mij realiseer dat het nogal veelzijdig is. Ik ga dat niet elke maand of elk kwartaal doen. Nee, ik hou het lekker ‘open’ en wanneer ik weer wat toffe klussen heb gedaan, neem ik jullie gewoon mee op pad in mijn blog. Kijk je mee naar de leuke dingen die ik de afgelopen maanden heb mogen maken?

DeedyLicious onderneemt - deel 1 | www.deedylicious.nl5 jaar Francesca Kookt – eBook

Francesca Kookt bestond in mei maar liefst 5 jaar. Voor deze feestelijke gelegenheid heb ik een eBook voor haar ontworpen waarin maar liefst 50 recepten staan. Het eBook staat boordevol lekkere recepten, met daarbij gebruik gemaakt van frisse fotografie. Het eBook is losbladig opgemaakt, zodat deze ook op een telefoon of tablet lekker leesbaar is. In het eBook zitten handige links naar de site, maar ook naar andere pagina’s zodat je snel naar je favoriete recepten kunt klikken. Je kunt hem overigens nog steeds downloaden, dus waar wacht je nog op?!

DeedyLicious onderneemt - deel 1 | www.deedylicious.nl DeedyLicious onderneemt - deel 1 | www.deedylicious.nl

Product shoot Foodelicous

Foodelicious is een heerlijke (web)shop in Rotterdam waar je de lekkerste ingrediënten kunt shoppen voor je kookuitspattingen. Denk aan prachtige olijfolie en balsamico, maar ook aan zoetigheid uit Italië en pasta’s en risotto waar je de lekkerste gerechten mee kunt maken. De FoodeliciousBox is elke keer weer een cadeautje om te krijgen en zulke boxen kunnen ook worden ingekocht als Kerstpakket. Ja toen het tropisch was in Nederland, hadden wij er al een shoot voor de Kerst op zitten. Maar liefst 50 pakketten heb ik op de foto mogen zetten en een aantal resultaten zie je hieronder. Gave opdracht om te mogen doen!

DeedyLicious onderneemt - deel 1 | www.deedylicious.nl

Auteursportret Sia

Een bevriende auteur uit Griekenland heeft een boek geschreven die zowel in het Grieks als Engels uit zal komen. Ze was nog op zoek naar een mooi portret voor op de achterflap. Toen we daar dit voorjaar op bezoek waren had ik toevallig mijn camera bij me en kon het niet laten een plaatje te schieten van dit prachtige mens. Dit is precies zoals Sia is; open, mooi en altijd met een glimlach op haar gezicht. De cover van haar boek mag ik ook ontwerpen met behulp van een van haar schilderijen.

DeedyLicious onderneemt - deel 1 | www.deedylicious.nl

Koken & fotograferen recepten LGIS

Of ik ook in opdracht recepten kan koken en daarna fotograferen, was de vraag van LGIS. Jazeker! Zet mij maar in de keuken, dan ben ik blij! Ik mocht 50 recepten voor hun platform uit mijn keuken toveren. Makkelijke, maar verantwoorde gerechten waar je, ook als je een beetje op de lijn let, heerlijk van kunt genieten.

DeedyLicious onderneemt - deel 1 | www.deedylicious.nl

Filmpje Francesca Kookt – Mosselen kunnen altijd!

Ondertussen heb ik Francesca al aardig wat keren voor mijn camera gehad om leuke filmpjes mee te maken. Afgelopen Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw nog, heb je kunnen genieten van recepten die zij samen met bekende chefs maakte. Onlangs doken we weer samen de keuken in om een tof filmpje te maken voor het Nederlands Mosselbureau. Zoals altijd gezellig en er gebeuren altijd gekke dingen met Francesca voor de camera. Kijk hieronder een van de filmpjes die in het gratis te downloaden eBook is verwerkt.


Workshop fotografie Combekk

Ik mocht een workshop fotografie verzorgen voor Combekk, een tof pannenmerk van Nederlandse bodem. De pannen worden vervaardigd uit oude stalen treinrails en in Nederland vervaardigd. Aangezien zij veel met een mobiel fotograferen heb ik ze tips en tricks gegeven over het fotograferen met een smartphone en over hoe je het beste je foto’s op een telefoon kunt bewerken. Wat een leuke middag was dat!

Wil je meer weten over de workshops fotografie? Check dan deze pagina.

DeedyLicious onderneemt - deel 1 | www.deedylicious.nl

Filmpje Foodelicious 10 jaar

Foodelicious bestond afgelopen juni alweer 10 jaar. Dat was reden voor een feestje in de winkel. Eigenaar Herman heeft mij gevraagd om hier een gezellig filmpje van te maken. Meerdere buitenlandse leveranciers waren speciaal voor deze gelegenheid overgevlogen om hun producten te laten proeven. Een gezellige dag waarna ook ik natuurlijk met volle tassen de deur uitging. Als je er dan toch bent…

Productfotografie Therianos

Op vakantie en toch nog aan het werk zijn. Voor de vrienden van de Therianos familie heb ik dat graag over. Deze familie verbouwt biologische producten op hun landgoed en verkopen dit in een winkeltje op het terrein. De groepen die zij rondleidingen geven hebben zo de mogelijkheid om wat lekkers mee naar huis te nemen. Eindelijk gaan ze binnenkort ook een webshop openen (geen idee wanneer, maar hopelijk snel. Mijn wijn is alweer bijna op 😉 ) en daar wilde ze heel graag wat foto’s voor hebben. Deze keer heb ik niet ‘clean’ gefotografeerd, maar juist het gevoel van het land er in gebracht.

DeedyLicious onderneemt - deel 1 | www.deedylicious.nl

Je ziet het, ik ben best druk geweest sinds ik ben begonnen. De diversiteit in de opdrachten vind ik zo tof, geen enkele dag is hetzelfde! Heb je een toffe opdracht die ik voor je zou kunnen doen? Schroom niet om te mailen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard mag je mij ook uitnodigen voor een kop koffie, dan neem ik iets lekkers mee 😉

stuur een mail
KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close