In je eigen bubbel met de Sony WH-1000XM3 headphones

1.8K
Sluit je af!
Met deze koptelefoon kan je in alle rust werken

Ken je dat? Dat je je graag even wilt afzonderen of concentreren, maar de omgevingsgeluiden storen je hierbij. Ik als HSP-er (huh wat is dat?) heb hier regelmatig last van en kan omgevingsgeluiden lastig filteren. Storende geluiden; ze zijn er altijd en ik kan deze helaas niet ‘uitzetten.’ Hoe graag ik dit ook wil. Vandaar dat ik noise cancelling headphones heb aangeschaft en deel graag met jou mijn ervaring met de Sony WH-1000XM3 headphones. Ik verklap het maar alvast: Best Buy Ever! En ja BUY, ik heb deze zelf gekocht en dit is dan ook geen gesponsord artikel 😉

DeedyLicious draagt de SONY WH-1000XM3

Lekker in je eigen bubbel

Ik ben fan van mijn eigen bubbel. Ik werk graag met muziek op de achtergrond, maar kan een zeikerd zijn wat betreft de kwaliteit van het geluid. De oordopjes van mijn iPhone worden dan ook alleen maar gebruikt om mee te bellen en niet om muziek door te luisteren.

Wanneer ik aan mijn computer zit te werken heb ik hoge kwaliteit speakers waarnaar ik kan luisteren. Maar wanneer ik achter de laptop zit of onderweg ben, wil ik ook graag naar goede kwaliteit geluid luisteren. Met deze Sony WH-1000XM3 headphones kan ik maar liefst 30 uur genieten van prachtig geluid en kan ik muziek afspelen via alle apparaten die beschikken over Bluetooth.

Mijn ervaring met de Sony WH-1000XM3 headphones

Naast goede kwaliteit muziek heeft deze koptelefoon nog een fijn voordeel: De noise cancelling functie! Deze dempt het oorspronkelijke geluid, zoals omgevingsgeluid van voertuigen, maar ook stemmen. Soms hoor je nog wel iets van je omgeving, maar dit is zo ver gedempt dat het als niet storend wordt ervaren. Ik kan hierdoor lekker naar muziek luisteren, zonder storende elementen die er doorheen walsen. En doordat het draadloos is, kan ik mij vrij bewegen. Wat super fijn is als ik aan het werk ben. Ik kan mijn telefoon gewoon laten liggen, heb mijn handen vrij en kan – door over de rechter oorschelp te swipen – een nummer naar voren of terug, pauzeren én het volume aanpassen. Ik kan er technisch gezien ook mee bellen en Siri of Google Assistant mee aansturen, maar daar gebruik ik hem eigenlijk nooit voor.

De SONY WH1000XM3 in mijn hand met een iPhone in de achtergrond.
SONY WH1000XM3 in het bijgeleverde koffertje.

De koptelefoon komt in een handig ‘koffertje’ waardoor je hem altijd veilig mee kunt nemen. Je vouwt hem makkelijk op en hij past precies in de box. Zo neem je hem gemakkelijk mee in je tas of koffer.

Vliegen in alle rust

Voorheen als ik op vakantie ging met het vliegtuig was ik altijd zó blij wanneer we op de bestemming waren geland en ik kon uitstappen. Wat een herrie! Storende geluidsprikkels kosten mij heel veel energie. Vaak was ik kapot als ik aankwam op de bestemming, ook bij korte vluchten. Mijn oren vinden het geluid van een vliegtuig zeer intens. Dit irritante geluid is met een gewone koptelefoon lastig weg te filteren. Toen ik mijn oordopjes van mijn iPhone nog gebruikte in het vliegtuig, moesten deze op het hardste volume om maar boven het geluid van het vliegtuig uit te komen. Niet echt gezond voor mijn oren. Want daarna liep ik met suizende oren van het achterlijke volume waar ik naar had zitten luisteren. En was ik daar bovenop vét overprikkeld door de knalharde muziek die ik tijdens de vlucht aan had gehad.

Sinds ik deze headphones gebruik heb ik daar totaal geen last meer van. Ik zet de koptelefoon al op voordat we opstijgen en luister een heerlijk rustgevende playlist waardoor ik ontspannen vertrek. De koptelefoon gaat eigenlijk niet af tijdens de vlucht, zélfs niet als ik naar het toilet ga 😀 Hij gaat pas af wanneer we weer zijn geland. En mán wat een verademing! Zelfs Vriendlief valt het op dat ik sindsdien een stuk relaxter aankom op de bestemming. En bijkomend voordeel van het vliegen met deze koptelefoon, is dat hij krijsende kinderen aardig kan wegfilteren 😉 Had ik al gezegd dat dit de beste aankoop van de afgelopen jaren is? Ok, ik vond het een aardige uitgave om te doen, want goedkoop is hij niet. Maar al na de eerste keer vliegen hiermee had ik hier vrede mee. Wat een verademing om eens ontspannen op je vakantie aan te komen!

Klus-leed blijft bespaard

De afgelopen paar maanden kan het je niet zijn ontgaan; door de Coronacrisis zat bijna heel Nederland thuis. Vakanties waren gecanceld en uitstapjes maken zat er niet of nauwelijks in. Het resultaat was bij ons in de straat dat veel buren het huis grondig hebben aangepakt, de tuin hebben opgeknapt of die klus hebben gedaan die al zo lang op de to-do-list stond. Aangezien ik bijna altijd thuiswerk is dat niet altijd fijn, zeker niet als de ene buurman 138 planken aan het zagen is. De ander de badkamertegels eruit staat te bikken en drie huizen verder de schoorsteenmantel eruit wordt gehakt. En dit alles terwijl ik mij wil concentreren 😩

Deze Sony WH-1000XM3 headphones is dit jaar echt een lifesaver geweest tijdens de vele verbouwingen die er in mijn straatje plaatsvonden. Want naast heerlijk muziek luisteren door de headphones, is het ook prettig om alleen de noise cancelling aan te hebben. Hierdoor hoor ik die takkeherrie bijna niet meer en kan ik ongestoord doorwerken.

Ook de SONY WH-1000XM3 kopen?

Op dit moment is de WH-1000XM3 in prijs verlaagd, omdat zojuist de WH-1000XM4 (september 2020) is gelanceerd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de features van de nieuwe versie heb bekeken, maar het niet de moeite vind om de nieuwste versie aan te schaffen.

Is de prijs bepalend bij jouw keuze?
Neem dan zeker eens een kijkje bij de WH-1000XM3 aangezien deze nu een stuk goedkoper is dan de nieuwste versie!

In dit artikel worden affiliate links gebruikt. Lees hier meer over in mijn disclaimerWanneer je nieuwe apparatuur wilt schaffen, zou ik het tof vinden als je dat via een van de linkjes in het artikel doet. Zo ontvang ik een klein bedrag van jouw aankoop, zónder dat het jou extra geld kost.

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close