Even een maandje alcoholvrij; er zijn veel mensen die het doen. In januari bijvoorbeeld tijdens Dry January. Wij doen het thuis vaak in oktober en/of november, juist vóórdat de feestelijke maand er weer aankomt. Maar wat drink ik in deze ‘droge maand’, behalve water of een glas fris? Ik gaf eerder al wat handige tips voor tijdens deze maand. Vorig jaar maakte ik samen met Vriendlief deze mocktail: Ticket to the tropics en moest deze natuurlijk met jullie delen.
Alcoholvrij maar toch feestelijk
In januari vliegen de uitnodigingen voor de nieuwjaarsborrels je weer om de oren (alhoewel ik benieuwd ben hoe dat in januari 2021 zal gaan) en is het natuurlijk super onhandig als je dan geen alcohol drinkt. Iedereen wil het glas heffen met een bubbel. Maar het kan ook zijn dat je helemaal nooit alcohol drink (ik ken er genoeg!) of misschien ben je in verwachting. Allemaal omstandigheden waarbij je kunt denken, ik heb geen zin in water of fris. Ik wil ook iets lekkers en vooral feestelijks!
Mocktail: Ticket to the tropics
Ik maakte deze geweldige mocktail tijdens onze alcoholvrije maand in 2019. Vriendlief deed in deze maand mee aan een contest waarbij het de bedoeling was om een recept te bedenken met een van de tonics van Royal Club. Deze lekkere frisse tonic met grapefruit vroeg erom, om hier iets heel lekkers mee te maken.
De mocktail is lekker fris, ziet er super feestelijk uit én bevat dus 0% alcohol. Je maakt met onderstaand recept 2 glazen klaar. Lekker met crushed ijs én afgemaakt met een takje munt. Geen alcohol, maar toch super feestelijk! En geloof mij dat deze ook in de zomer een hit is tijdens jouw (virtual) borrel, BBQ of babyshower.
Mocktail: Ticket to the Tropics
Benodigdheden
- cocktailshaker
- 2 cocktailglazen
Ingrediënten
- 180 ml Royal club Tonic Grapefruit
- 40 ml ananassap
- 2 tl oranjebloesemwater
- 6 ijsblokjes
- crushed ijs
Instructies
- Doe de ijsblokjes in de shaker en voeg de tonic, het ananassap en oranjebloesemwater toe.
- Shake 30 seconden, zodat de mocktail lekker gaat schuimen en koud wordt door de ijsblokjes.
- Vul de cocktailglazen tot ¾ met crushed ijs. Schenk de mocktail door het zeefje in de glazen. De ijsklontjes mogen in de shaker achterblijven.
- Serveer de mocktail met een blaadje munt.
Het recept van deze mocktail is ontstaan tijdens een contest van Royal Club en heb hier een gratis product voor ontvangen.
Muziektip!
De titel van de blog verraad de plaat al 😂 Do I need to explain myself?