Stoofschotel met zuurkool, appel en gehakt

5.5K

Het is half oktober geweest en ik zat te zweten in de voortuin. Met een kopje koffie zat ik even uit te blazen van het schilderen van wat nieuwe fotografie backdrops. Ik dacht even af te koelen, maar de zon scheen en het was zowaar boven de 20˚C! Bizar voor deze tijd van het jaar en van afkoelen was geen sprake. Ondanks dat de blaadjes van de boom vallen én het gevoel van herfst mij toch nu en dan bekruipt; als ik de zon op mijn huid voel gloeien, krijg ik toch een zomers gevoel. Ik vond het toch tijd om toch een herfstrecept te maken. En wat bleek; ook met mooi weer smaakte deze stoofschotel met zuurkool prima!

Stofschotel met zuurkool, appel en gehakt | www.deedylicious.nl

Stoofschotel met zuurkool, appel en gehakt

De inspiratie die kreeg bij dit recept kwam van vriendinnetje Francesca Kookt. Ik kreeg van haar een restje zuurkool mee, nadat we klaar met werken waren voor een bijzonder broodje kroket. Nu ben ik niet heel gek op zuurkool, maar Vriendlief des te meer. Daarom verraste ik hem met een lekker recept, stoofschotel met zuurkool, appel en gehakt. En guess what? Ik vond het door de toevoeging van appel en gebakken aardappeltjes ook heel lekker!

Stoofschotel met zuurkool, appel en gehakt

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

 • 1 ui fijngesnipperd
 • 1 wortel in kleine blokjes
 • 1 rode paprika in kleine blokjes
 • olijfolie
 • 300 gr rundergehakt of half-om-half
 • zout
 • peper
 • ½ tl gerookt paprikapoeder
 • 1 laurierblad
 • 500 gr zuurkool
 • 1 appel (goudrenet) geschild en in kleine blokjes
 • 150 ml appelsap
 • 4 takjes platte peterselie fijngehakt
 • 450 gr aardappelschijfjes

Instructies

 • Fruit de ui, wortel en paprika in wat olie. Als de ui glazig wordt, mag het gehakt erbij. Bak rul.
 • Breng op smaak met peper, zout, gerookte paprikapoeder en voeg het laurierblad toe.
 • Voeg de zuurkool, de helft van de appel en het appelsap toe. Laat met de deksel op de pan 20 minuten stoven. Meng de rest van de appel met de peterselie en bewaar voor later.
 • Bak ondertussen de aardappelschijfjes goudbruin.
 • Serveer een flinke schep van de stoofschotel met wat aardappelschijfjes. Maak af met wat verse appel.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Appel, Herfst, Kool, Stoofschotel, Zuurkool

Voor dit artikel heb ik een product gekregen om te proberen.
Als DeedyLicious er niet blij van wordt, krijgt het geen plekje op deze site:
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!

MUZIEKTIP!

Aangezien we dit weekend afreizen naar Amsterdam voor ADE (Amsterdam Dance Event), kan het niet anders dan een toffe dancetrack worden. Ik ben op dit moment helemaal in de gloria als ik deze plaat voorbij hoor komen van Sam Smith met Calvin Harris. Hij is wat ‘dieper’ dan wat ik normaal luister, maar op de een of andere manier pakt deze plaat mij. Ik krijg kippenvel all over en hoop dan ook dat ik deze ergens dit weekend voorbij hoor komen. Fijn weekend en wie weet zien we elkaar op ADE!

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close