Kabeljauw met chorizo en groenten uit de oven

8.4K

Dat ik niet zo’n groot fan ben van vis, hebben jullie al eerder kunnen lezen, maar voor een stuk kabeljauw ben ik  wel te porren. Ik hou ervan om hem krokant te bakken in olie of langzaam te laten garen in de oven. Het laatste deed ik met dit recept; Kabeljauw met chorizo en groenten uit de oven. Een lekker maaltje dat je in één grote ovenschaal kunt klaarmaken.

Kabeljauw met groenten uit de oven | www.deedylicious.nl

Kabeljauw met chorizo en groenten uit de oven

Ik hou enorm van het gemak van ovenschotels en deze is dan ook een van mijn favorieten. Dit recept is heerlijk door de smaak van de chorizo. Maar hou je niet van chorizo of eet je liever geen vlees? Laat de chorizo dan weg en voeg wat extra gerookt paprikapoeder toe. Ik noem dit laatste gekscherend wel eens ‘rood goud uit een potje.’ Het geeft namelijk een lekker hartige, rokerige smaak af, die mij doet denken aan vlees. Ik koop mijn potjes gerookt paprikapoeder altijd van La Chinata bij Foodelicious. Je hebt er een Sweet, Bitter Sweet en Hot versie hiervan. Welke je ook kiest voor dit recept, je zit altijd goed 😉

Kabeljauw bakken in de oven

Ik heb een beetje haat-liefde verhouding met het klaarmaken van vis. Wanneer ik het in de oven laat garen heb ik daar eigenlijk nooit last van. Doordat ik het op al reeds gebakken ingrediënten leg, warmt het van onderen lekker door en de bovenkant gaart goed door de hete lucht uit de oven. Wanneer ik dit in een koekenpan bak, heb ik sneller het risico dat dit aanbakt in de pan en dit is wel zo makkelijk, nietwaar?

Extra groente

Wanneer je extra groenten wilt toevoegen, denk dan eens aan een rode ui in grove stukken of wat roosjes broccoli. Deze kun je gewoon meebakken in de ovenschotel. Ik heb ook wel eens wat geblancheerde haricots verts toegevoegd. Die zou ik alleen niet in de oven meebakken, aangezien deze dan toch een beetje taai worden. Voeg deze na het blancheren toe aan de ovenschotel en bak heel kort in de oven mee. Kortom, je kunt lekker variëren met dit recept en de groenten toevoegen die jij lekker vindt.

Kabeljauw met chorizo en groenten uit de oven

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

 • olijfolie
 • 400 gr krieltjes voorgekookt
 • 100 gr chorizo dunne plakjes
 • 1 rode paprika in blokjes
 • 2 pastinaken in kleine blokjes
 • peper
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 250 gr cherrytomaten gehalveerd
 • 800 gr kabeljauw
 • zout
 • 1 citroen sap en rasp
 • 10 takjes platte peterselie fijngehakt

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C.
 • Vet een ovenschotel in met olijfolie en verdeel de krieltjes, chorizo, paprika en pastinaak in de ovenschotel. Breng op smaak met peper en het paprikapoeder en roer even om.
 • Besprenkel met olijfolie en bak zo’n 10 minuten in de oven of tot de grootste aardappeltjes als een beetje zacht beginnen te worden.
 • Haal de schaal uit de oven, schep de inhoud om en verdeel de tomaten over de groenten. Besprenkel dit met het sap van een halve citroen en leg de kabeljauw bovenop de groenten. Breng de vis op smaak met zout, peper en wat citroenrasp. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten garen of tot de vis gaar is.
 • Serveer met gehakte peterselie.

Optioneel

 • Serveer met geblancheerde haricots verts voor extra veel groenten.  
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Vis
Kabeljauw met groenten uit de oven | www.deedylicious.nl


Gebruikte props

Er komen regelmatig vragen binnen waar ik mijn props koop. Ik deel hieronder de gebruikte tools die ik heb gebruikt om deze foto te kunnen maken.

 • Pastabord van Broste Copenhagen
 • Theedoek van Södahl Attitude
 • Achtergrond van de Intratuin
 • Bestek van IKEA

MUZIEKTIP!


Makkelijk en snel, daar hou ik wel van. En ook in muziek; simpele deuntjes die lekker lang blijven hangen, zoals deze van Moonlight Breakfast.

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close