Ben je binnenkort jarig, heb je een jubileum of zoek je nog inspiratie voor de Kerst? Dan heb ik hier de ultieme start van de dag voor je: Pannenkoeken met frambozencoulis. Want een feestje begint wat mij betreft ’s ochtends al. Heerlijk wakker worden met een lekker ontbijt, dan start je een feestelijke dag pas echt goed! Het is een simpel recept, maar de mondhoeken zullen omhoog gaan bij het proeven van deze lekkernij. En nee, niet alleen bij de kindjes. Jong en oud zullen hun vingers hierbij aflikken. Dit recept kun je ook prima als dessert eten als je nog een pannenkoek van het ontbijt over hebt 😉
Pannenkoeken met frambozencoulis
Het recept is gemaakt met karnemelk en maakt het beslag iets dikker dan wanneer je dit met gewone melk zou maken. Dit beslag is ook een goede basis voor American pancakes, waar vaak karnemelk in wordt gebruikt. Vervang dan wel het tarwebloem voor zelfrijzend bakmeel. Schep kleine hoopjes in de pan en je zal zien dat je lekkere dikke pannenkoekjes krijgt doordat het beslag in de pan rijst. De topping en frambozencoulis zijn trouwens ook heel lekker op een warme wafel.
Feestelijke pannenkoeken met frambozencoulis
Ingrediënten
- 1 doosje frambozen diepvries
- 4 el suiker
- ½ tl vanille-extract
- 250 gr tarwebloem
- 550 ml karnemelk
- 1 ei
- zout
- bakboter
- vers fruit
- 8 el yoghurt
- honing
Instructies
- Verwarm de frambozen, suiker en de vanille in een steelpannetje. Laat dit aan de kook komen en nog 5 minuten rustig pruttelen. Druk het door een zeef met de bolle kant van een lepel, zodat je een saus krijgt zonder pitjes. Gooi de pitjes weg en laat de frambozencoulis afkoelen.
- Meng in een grote kom de bloem met de karnemelk, het ei en het zout. Als je het nog te dik vindt, doe er dan een klein scheutje van de karnemelk bij.
- Zet een koekenpan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Doe een flinke lepel beslag in de pan draai de pan rond zodat het zich mooi verdeelt. Wanneer de bovenkant mat begint te worden en je belletjes ziet ontstaat, draai de pannenkoek dan om.
- Leg de pannenkoek op een bord. Smeer deze in met wat yoghurt en beleg hem met wat van het verse rode fruit. Schenk er een beetje honing overheen en rol ‘m op.
- Serveer de pannenkoek met wat extra yoghurt en natuurlijk die fantástische frambozencoulis.
Varieer gerust met de ingrediënten, denk aan chocolade of aan een warme karamelsaus.