Ik kan er niets aan doen, maar ondanks dat het verdraaid veel werk is om een beetje leuk feestje voor te bereiden, is het mij alle moeite meer dan waard en kan ik ze niet vaak genoeg organiseren. En wat is er lekkerder dan je eigen gemaakte drankje te serveren? Ik maakte deze heerlijke Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur.
Geen 18, geen alcohol

Partytime!
Ik vind het heerlijk om gezellig te kletsen met vrienden en familie en dat alles onder het genot van lekkere hapjes -hartig en zoet- en drankjes. En met die drankjes pak ik op een feestje vaak uitgebreid uit. Zo zorg ik vaak dat alles in huis is voor een zelf te bouwen Aperol Spritz of Hugo. Want die kant-en-klare flessen vind ik meestal niet zo lekker. Het zelf mixen en toevoegen van vers fruit en kruiden, geeft nét even wat extra’s aan je drankje en daar maak je mij echt blij mee. Zoek je inspiratie voor lekkere drankjes? Neem eens een kijkje bij deze blogs.

Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur
Voor het laatste feestje dat ik vierde had ik weer iets leuks bedacht. Het thema was zomers, dus hoort daar dan ook een lekker zomers drankje bij; een Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur. En dat recept deel ik natuurlijk maar al te graag met jullie. Ik leg je eerst uit hoe je de likeur maakt. Hou er rekening mee dat je ruim van te voren begint aan het maken van de likeur, je hebt er namelijk twee weken de tijd voor nodig. Voor het recept van de aardbeienlikeur gebruik een brandschone weckpot of Mason Jar. In het tweede recept hieronder leg ik uit hoe je de cocktail opbouwt.

Aardbeienlikeur
Benodigdheden
- luchtidichte weckpot van zo'n 450 ml inhoud
- Zeef
Ingrediënten
- 250 gr aardbeien
- 150 nl witte rum
- 125 gr kristalsuiker
Instructies
- Kook de pot 10 minuten in een ruime pan met kokend water. Haal deze uit de pan met een tang en droog deze af met een schone theedoek.
- Doe de aardbeien in de pot met de suiker en top deze af met de rum. Sluit de pot goed af en schud deze voorzichtig. Zet hem in de koelkast.
- De eerste dag schud je elk uur voorzichtig de pot, zodat de suiker wordt opgenomen. Schud wel met beleid, de aardbeien mogen niet stuk gaan.
- Laat de pot minstens 14 dagen in de koelkast staan en schud elke dag even de pot om.
- Na 14 dagen gooi je de aardbeien weg en zeef je de vloeistof 3x door een fijne zeef. Je likeur is klaar voor gebruik!
Notities

Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur
Ingrediënten
- 60 ml aardbeienlikeur dit is ongeveer 1½ borrelglaasje
- Prosecco
- bronwater met bubbels
- citroensap
- 1 stuk verse gember geschild en in dunne reepjes
- 1 aardbei ontkroont en in partjes
- 3 ijsklonten
Instructies
- Vul het glas met 3 ijsklontjes. Schenk hierover de aardbeienlikeur.
- Schenk het glas dan tot de helft vol met de prosecco.
- Vul het glas aan met het bronwater en per glas 1 theelepel citroensap.
- Voeg de aardbei toeen wrijf de rand van het glas in met wat gember.
- Steek wat van de gember tussen de ijsklontjes en klaar is je cocktail!
Notities
MUZIEKTIP!
Bij zo’n zomers drankje hoort een zomerse track, vind je niet? Ik vond deze erg lekker en zie mezelf al met dit drankje in mijn hand de zonsondergang tegemoet dansen. Happy weekend!