Hello Kitty High Tea – My ‘guilty pleasure’

1.7K

Er is een kat die ik wel erg leuk vind. En dat kun je gerust bijzonder noemen aangezien ik katten maar een beetje vies vind. Waarschijnlijk heb ik die mening ontwikkeld doordat logeer-katten bij thuiskomst in mijn bed hadden geslapen, op mijn bank hadden gezeken, mijn behang een scrub-beurt hadden gegeven of de buurt-katten mijn tuintje als openbaar toilet aan hadden gezien.

Maar zoals ik al zei, er is één kat die ik wel leuk vind; Hello Kitty.

Hello Kitty for adults
Paris Hilton in een Hello Kitty-jurk. Niet alleen aan de allerkleinste fans wordt gedacht. Bron: Pinterest

Ja ik weet het, het schaamrood staat me bijna op de kaken, maar dit kittig geïllustreerde katje vind ik grafisch gezien briljant. Dat iemand met een paar simpele lijnen, zoiets súper schattigs neer weet te zetten is toch top? Daarnaast vind ik het tof dat er een hele cultuur achter dit katje schuilgaat. Japan bezwijkt al sinds 1974 onder haar schattige strikje en de rage is overgewaaid naar het westen. En dat de vergelijking vaak met Nijntje wordt gemaakt, dat snap ik wel. Volgens mij is er ook een rechtzaak geweest die moest uitwijzen of Hello Kitty niet een beetje héél erg gekopieerd was van Dick Bruna’s creatie.

Vakantieliefde

Natuurlijk zijn er grenzen, want geloof me; ik vind écht niet alles leuk van Hello Kitty. Ze doet me erg aan mijn jeugd denken aangezien ik op een vakantie in Wales (!) verliefd op haar ben geworden.  In een etalage werd ik voor het eerst met haar verschijning geconfronteerd. What a cutie!
Maar dit betekend niet dat ik álles maar leuk vind waar ze op verschijnt. Dus laat vooral je elastiekjes, pennen, horloges, armbandjes, zeeppompjes en sokken (ohnee die sokken van de H&M waren eigenlijk bést wel ok!) maar lekker thuis; ik hoef ze niet. Koop het vooral niet, ik adoreer haar wel op een afstand. Wanneer ik iets écht leuk vind, koop ik het zelf wel 🙂

Happy Purrrsday

Op de verjaardag van mijn Knapperd, is mijn vriendinnetje Ischa ook jarig. Dit houdt in dat ze dus niet elk jaar op elkaars verjaardag kunnen zijn. Maar meestal maken we dat achteraf wel weer even goed. Hetzij met drankjes óf met eten.

En Ischa en ik, wij delen de liefde voor dit kittige poppetje. Dus was het dit jaar echt zó makkelijk om een leuk verjaardagskado te verzinnen! Ik kwam er namelijk kort geleden achter dat er in Den Haag wat leuks te beleven was en heb haar meegnomen naar Set Café, voor een Hello Kitty High Tea.

Kijk hieronder naar al het lekkers dat ons is voorgeschoteld. Schattig toch?

Hello Kitty High Tea bij Set Café in Den Haag.
Het is dat de tas van de Birthday-girl te klein was, anders was deze theepot daar spontaan in verdwenen 😉
Hello Kitty High Tea bij Set Café in Den Haag.
Zoetigheid waar ik van stond te kijken; rode bonen soesjes; yum!
Hello Kitty High Tea bij Set Café in Den Haag.
Het kittige torentje, waardoor we tonnetje rond weer naar huis gingen.
Hello Kitty High Tea bij Set Café in Den Haag.
Hello Kitty mini blueberry cheesecake.
KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close