Currysoep met zoete aardappel en naan

780

Wij zijn thuis dol op curry. Alleen wanneer er een hittegolf in het land is vind ik een curry teveel van het goede. Op hete dagen wil ik licht eten en het idee van rijst staat mij dan al niet aan. Maar om nou elke dag op een blaadje sla te sabbelen vind ik ook zo wat. Ik maakte een variant op mijn curry met rijst. Er kwam een heerlijke Currysoep met zoete aardappel en naan uit die ook op koudere dagen fanatisch is om te eten. Wedden dat jij deze ook heel lekker vindt!

Currysoep met zoete aardappel en naan | www.deedylicious.nl

Currysoep met zoete aardappel en naan

De soep zit tjokvol groenten en is vegetarisch. Met dit recept maak je een verantwoord soepje waar wij met z’n tweeën meerdere dagen van hebben kunnen eten. Ideaal dus als je een groot gezin hebt of net als ons wat porties in wilt vriezen. Ik heb bakjes gemaakt waar een portie voor ons beide in zat en heb deze ingevroren. Super makkelijk als je een keertje geen tijd hebt. Dan trek je een bakje uit de vriezer, rooster een broodje erbij en je hebt een heerlijke snelle maaltijd op tafel.

Currysoep met zoete aardappel en naan

Porties 2 liter
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 prei in dunne ringen
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook grofgehakt
  • 500 gr zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 3 cm gember geraspt
  • el currypasta van Patak
  • l groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • zout
  • peper
  • 5 takjes koriander grofgehakt
  • 4 naans

Optioneel

  • cashewnoten

Wat ga je doen?

  • Fruit de prei, ui, wortel, paprika en knoflook in de olijfolie. Voeg na 5 minuten de zoete aardappel toe met de gember en currypasta. Meng goed en laat even mee bakken.
  • Voeg dan de groentebouillon toe en laat 20 minuten pruttelen tot de aardappel gaar is.
  • Doe de kokosmelk erbij en mix de soep glad met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de soep met de gehakte koriander, vers gebakken naans en eventueel een lepeltje crème fraîche of yoghurt.

Optioneel

  • Strooi er een handje gehakte cashewnoten overheen voor een lekkere crunch.
Gang: Soep
Trefwoord: Curry, Makkelijk, Zoete aardappel

Wil je meer zomerinspiratie hebben? Check dan mijn recepten die het heel lekker doen bij een hittegolf maar eens.

Currysoep met zoete aardappel en naan | www.deedylicious.nl

Meer soeprecepten?

Neem een kijkje bij deze heerlijke soepjes!

Gebruikte props

  • De kommetjes en het bestek is van Xenos
  • De onderschotels scoorde ik bij de kringloop
  • Ondergrond is van Woodville
  • Onder de broodjes ligt verkreukeld bakpapier

 

MUZIEKTIP!

Deze tropische zomer maakte ik deze soep en dat beviel mij prima met die warmte. Daarom een lekker tropisch plaatje van Aya Nakamura.

 

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Close
DeedyLicious © Copyright 2020. All rights reserved.
Close