Deze rigatoni met pesto, pistache en avocado was afgelopen september een van mijn favoriete gerechten die ik at op ons favoriete vakantieplekje Zakynthos. Het is een makkelijk recept, maar echt heel lekker. Ik vond hem zó lekker dat ik hem in onze vakantie maar liefst twee keer hebt besteld. De pesto in het gerecht is helemaal zelf gemaakt, wat natuurlijk het allerlekkerst is!
Rigatoni met pesto, pistache en avocado
Van dit gerecht kan ik nu al zeggen, dat deze zéker weten vaker gegeten gaat worden in huize DeedyLicious. Hij is lekker op smaak door de homemade pesto die door de pasta is gemengd. Voor een goede pesto mag je mij altijd wakker maken. Die uit een potje van de supermarkt word ik over het algemeen niet zo blij; hier zitten heel vaak ingrediënten in die er eigenlijk niet in horen. Dus neem de moeite en maak het zelf als je dit gerecht wilt gaan maken. Gebruik een hakmolentje, dan ben je lekker snel klaar.
Beachclub Hamsa, Zakynthos
Zoals je misschien wel weet, komen wij al aardig wat jaren op het eiland Zakynthos. Het leuke is dat wij elk jaar weer nieuwe strandjes en restaurantjes ontdekken. Zo ook dit jaar. In Laganas zit de hippe beachclub Hamsa waar je lekker op een strandbedje kunt chillen, maar ook een duik in het zwembad kunt nemen als je wilt.
Naast het hoge relax-gehalte, hebben ze het qua eten en drinken ook heel goed op orde. Zo ontdekte ik er deze rigatoni met pesto, pistache en avocado op de kaart. Het was een heerlijk gerecht en kon het niet laten hem later in de vakantie nogmaals te bestellen.
Ga je naar het eiland? Check deze locatie zeker én ook mijn blogs over Zakynthos, zodat je goed voorbereid op vakantie gaat.
Makkelijk en snel
Met dit recept ben je zo klaar. Maak de pesto van te voren en zet deze, afgedekt met een dun laagje olijfolie apart en je bent nóg sneller klaar. Ik vulde de pasta aan met rucola, pijnboompitten die ik over had van het maken van de pesto én een flinke bol buffelmozzarella. In Griekenland is het vrij normaal om er nog een flinke scheut extra vergine olijfolie overheen te schenken. Eet smakelijk!
Rigatoni met pesto, pistache en avocado
Ingrediënten
- 40 gr pijnboompitten
- 40 gr pistachenoten gepeld, ongezouten
- 30 gr basilicum alleen de blaadjes
- 60 gr Parmezaanse kaas geraspt + extra voor garneren
- 1 teen knoflook fijngehakt
- zwarte peper
- 6 el olijfolie extra vergine + extra
- zout
- 400 gr Rigatoni
- 1 avocado in kleine blokjes
- 60 gr rucola
- 2 bollen buffelmozzarella
Instructies
- Rooster kort de pijnboompitten tot ze glanzend en lichtbruin zijn. Hak ondertussen de pistachenoten grof en zet apart.
- Doe de pijnboompitten, basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, knoflook en een snuf zwarte peper in een hakmolen. Schenk er de extra vergine olijfolie bij en hak fijn. Zorg dat de pesto goed vloeibaar is, schenk er dus gerust nog wat meer olie bij om het wat dunner te maken. Het mag de structuur krijgen van een dikkere dressing.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de rigatone gaar volgens de verpakking. Giet af en voeg een scheut olijfolie toe.
- Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes en voeg deze toe aan de warme pasta, samen met de pesto en de helft van de pistachenoten. Meng dit goed door elkaar.
- Serveer de pasta met rucola, verdeel de buffelmozzarella over de borden en maak af met de overgebleven gehakte pistachenoten en wat vers gemalen peper. Voor de liefhebber schenk je er nog wat extra vergine olijfolie overheen of zet deze op tafel.
Notities
- Ook lekker met een kneepje citroensap.
- Ook lekker met wat balsamico.
- Ook lekker met gerookte olijfolie voor een extra smaaksensatie.
MUZIEKTIP!
Wij vinden het op vakantie heerlijk om te luisteren naar relaxte muziek bij het strand of zwembad. Deze plaat hoorde ik bij Hamsa en moest ik even ‘Shazammen’. Het brengt mij gelijk weer terug naar de zomerse temperaturen aan het strand.