Soep met biet en avocado

3.7K

Sinds ik weet dat ik niet zo goed tegen smaakversterkers kan, maak ik meestal mijn soepjes zelf. Dit, omdat in veel soepjes die in de fabriek gemaakt worden, dit goedje verwerkt zit. Daarom ben ik gaan experimenteren om zelf smaakvolle soepen te maken waarin niets anders dan pure ingredienten verwerkt zitten. Zo maakte ik al eens een pompoensoep zonder al te veel moeite en dan nog maar te zwijgen over de Super Easy Tomatensoep uit de oven. Onlangs kon ik weer een favoriet aan dit lijstje toevoegen; soep met biet en avocado!

Soep met biet en avocado

Ik had nog een paar bieten in de koeling liggen en wilde er een soep van maken, maar wilde er wel voor waken dat het geen waterig soepje werd. Omdat ik geen room wilde gebruiken heb ik er voor gekozen om de soep op een natuurlijke manier romig te maken met avocado. En dat dit soepje zo lekker zou uitpakken, had ik nooit verwacht. Hij is echt de moeite waard om eens te maken. Lekker met wat naanbrood on the side of als voorgerecht.

Soep met biet en avocado | www.deedylicious.nl

Soep met biet en avocado

Porties 4 kommen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

 • 4 bieten voorgekookt
 • 2 avocado's eetrijp
 • 1 wortel in kleine blokjes
 • 1 stengel selderij in kleine blokjes
 • 2 rode uien fijngesnipperd
 • 2 tomaten in kleine blokjes
 • 2 tenen knoflook
 • 1 tl komijn
 • 6 takjes tijm
 • 6 takjes platte peterselie
 • 2 laurierbladeren
 • peper
 • zout
 • 700 ml kokend water
 • 2 el yoghurt

Instructies

 • Fruit de ui, selderij en wortel aan totdat de ui glazig is.
 • Snijd ondertussen de bietjes en tomaten in kleine blokjes en doe deze samen met de knoflook bij de ui en wortel. Voeg de komijn en takjes tijm toe en breng op smaak peper en zout.
 • Als de bietjes goed zijn verwarmd, mag het gekookte water erbij, samen met de laurierblaadjes. Laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
 • Snijd de avocado’s in tweeën en haal de pit eruit. Lepel de avocado uit de schil en voeg deze toe aan soep. Verwarm 5 minuutjes mee.
 • Verwijder nu de laurierblaadjes en de takjes tijm. Voeg de gehakte peterselieblaadjes toe en mix de soep glad met een staafmixer of in de blender.
 • Schenk in kommen en maak af met een lepeltje yoghurt en een vers blaadje peterselie.
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Trefwoord: Bieten

MUZIEKTIP!

Met ‘biet’ in mijn hoofd struin ik Spotify voor wat muziekinspiratie af en kom ik de enige echte plaat tegen die hier bij past. Nothing can ‘biet’ this soup!

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close